Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2014 07:24 - ОТ КОВЧЕГА ВАДИМ "НАБУКО" ДА ОСЪДИМ РУСИЯ КАТО ВИНОВНИК ЗА "ЮЖЕН ПОТОК" ... ХИТРО "
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 940 Коментари: 0 Гласове:
14

Последна промяна: 20.12.2014 08:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"ЮЖЕН ПОТОК ТРЪГВА" ... Ужжж ,   но о о  ПО ТРАСЕТО НА "НАБУКО"  - затова щял да идва  У  НАС  английския министър на енергетиката,   а не някой от Русия... , който ще го строй ...

първо и второ будят и недоумение?!!

първо: Нали си даваме сметка, че "НАБУКО" и "ЮЖЕН ПОТОК" са два проекта на различни ДЪРЖАВИ ??!!

второ:  Русия имат документация само за "ЮЖЕН ПОТОК и ако променяме трасето- ще  ни трябва  другия  проект...
  английският проект- такива са правилата на ЕС  и ако Русия откаже тяяяяя....  ще е виновна, но ГАЗЪТ  си  е на РУСИЯ,  а не на  ЕС, АНГЛИЯ, САЩ  ...  СПОРОВЕ  ЩЕ ИМА,   КОЙ ДА Е ВИНОВЕН, А НЕ ПОТОК ... и  не само среден пръст за България...
 image

ще ходим ПАК на арбитраж- поредния  и  тогава  няма да са на власт тези умни играчи от Европа и Запад, а сметките ще  плати  БЪЛГАРИЯ  ние, а ГАЗЪТ ЩЕ МИНЕ ПРЕЗ ТУРЦИЯ... ТОВА ВИ КАЗВАМ САМО АЗ ЗА ПЪРВИ ПЪТ... НАДЛЪГВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА...

лъжат нас, българите без да мигат Премиерът Борисов изненадва (не Русия)  с говорене в Брюксел. Оказва се, че европейските комисари въобще не знаели , че България има подписано споразумение с Русия за изграждане на Южен поток и , че същото дори било ратифицирано от народното ни събрание. Европейските комисари също така не знаели , че 5ти блок на Козлодуй за да продължи работа трябва да бъде удължен срока му/а това не може да стане без производителя/, и че сме под угроза да сринем и електропроизводството си. Щяло да ни дойде нанагорно и с различните арбитражни присъждания за стотици милиони  Защо ми се струва, че премиерът Борисов си  мисли, че българите сме били в кома през изминалите години или пък иска да ни увери , че той е бил в кома. Удобно , но няма как да стане.
Ще започнем от АЕЦ Белене където арбитражът е вече на "финалната права" Нали помните, как там отначало беше "Гьол" според Борисов, после най важния и голям европейски проект пак според Борисов. Нали Парламентарната група на ГЕРБ създаде инициативен комитет в защита на АЕЦ Белене и как спикерът ни /г-жа Цачева/ беше твърдо зад проекта и как този проект едва ли не бил важен както "битката за" Плевен през РТВ. После дойде кака Хилъри и прибра ръцете на Борисов по шевовете...пардон по генералските му лампази. Проектът- спрян от Борисов  ЛИЧНО.  
Още тогава се чуха гласове, че ще се наложи да плащаме сериозни неустойки, но нали пак си спомняте как сме щели " да напляскаме руснаците" и „Трудно ще е на  Путин, ако Русия ни даде на Арбитраж“- реплика беше от Борисов. Е дадоха ни на Арбитраж и видно е от говоренето , че ще бъдем осъдени. На Путин наистина му е трудно, но едва ли от Борисов.
Специалисти напомниха
, на Борисов, че срокът на 5ти блок в Козлодуй изтича през 2018 година, а на 6-ти 2,3 години по късно и , че  не е здравословно да се опитваме да хързулнеме ония, защото без тяхна намеса няма как срокът на реакторите да бъде удължен- естествено посрещнати с присмех... -Южен поток?! Това, че сме подписали за газопровода споразумение преди ограниченията на ЕС бе ясно и на обикновения българин препитаващ се в поприще далеч от енергетиката. И наши експерти и политици, и руски нееднократно са го казвали на висок глас. Къде беше господин Борисов през това време. Не се ли среща с Путин и той по Южен поток, не подари ли по този повод кученце на руския президент, не бе ли подписан конкретизиращ договор по газопровода. Не бе ли включена клауза в която любимия клуб на българския премиер да получава многомилионна спонсорска подръжка от Газпром по същия случай. Не се ли "биеше в гърдите" нашият премиер за това спонсорство?
След това по покана на президента/от чия парламентарна група бе предложен/ дойдоха американски сенатори во главе с ястреба Макейн. Орешарски  обеща да замрази проекта. Президентът на България /"назначен" от Борисов /започна агресивно говорене , а и дребни практики срещу Русия и президента и. Служебното правителство На същия президент и наречено ГЕРБ2 заплаши , че ще даде на прокурор Премиера Орешарски защото били извършвани дейности и плащания по замразения вече проект. А тези действия и плащания бяха точно тези които днес Борисов иска да извърши по ВНУШЕНИЕ на комисарите и министрите от ЕС защото иначе България щяла да бъде неизправна страна в казуса по Южен поток. Ето на това му се вика наглост. Едно време му викахме:  "Да бутнеш баба си по стълбите и да я питаш защо тича" Българите така и не се научихме, че Западът без да му мигне окото ще извърши срещу теб непочтени действия ако това му е в интереса. Припомнете си Югославската криза, Ембаргото, войната. Загубихме милиарди, дадохме коридор и признахме Косово. Какво получихме в замяна? Членство в европейските и атлантически структури. Вярно е, но е и вярно че там сме момчето което можеш винаги да шамаросаш или накажеш. Заради това членство ни подложиха на унижения и рестрикции като на победена във война страна. Спряха ни малките реактори в Козлодуй, орязаха ни армията до нива по ниски от Ньойския договор, непрекъснато се измислят някакви рестриктивни мерки срещу страната и гражданите и. Суверинитетът в режим на автономна република. Търсят ни се обяснения по всевъзможни поводи и кадрови решения.  И накрая Борисов вчера публично оневини ЕС за действията ни по Южен поток. Те видите ли не знаели как стоят нещата и ако са знаели потокът едва ли не щял да се строи. Бих се разсмял, ако позивите за повръщане не бяха по силни от тези на смеха.
Днес като потвърждение на непочтенността на Запада дойде и веста за отказа да се продължи с траншовете за Украйна. Нямали свободни пари партньорите и/ На Украйна/  На практика това означава -оправяйте се сами. Пари за Вас ние нямаме. Украйна се отказа от многомилиардни кредити от Москва и Пекин.  Смрази се с Русия и тръгна да се асоциира с ЕС. Преди това бе направена план-сметка какво ще и струва. Бе и внушено, че западът е зад нея. Днес и казаха :-Сори.
На нас чрез Борисов също ни казаха :-Сори...Благодарим за подръжката , но сметката си е Ваша.
 И си мисля, че "мъжкарството" има различни измерения: Едно е да зашиеш шамар на приятеля на доведената ти дъщеря/защото била тъжна/ когато си с 50 кила по тежък и около теб има два джипа гавази, друго е да защитиш интересите и достойнството на народа който те е избрал за премиер пред по "силните" властници, пък дори това да коства премиерстването ти.  ОТ КОВЧЕГА ВАДИМ "НАБУКО" ДА ОСЪДИМ РУСИЯ КАТО ВИНОВНИК ЗА "ЮЖЕН ПОТОК" ... , А НЕ, ЧЕ ЩЕ ГО СТРОИМ... ХИТРО...ПОРЕДНАТА ЗАПАДНА ПОДИГРАВКА С  БЪЛГАРИЯ    В БОРБАТА СРЕЩУ  ПРАВОСЛАВНИТЕ ДЪРЖАЖИ  ДВЕ В ЕДНО   ПО МАТЕРИАЛИ ОТ : vencivaleri1951

ЕДИН АНОНИМЕН НАПИСА, ОБВИНАВАЙКИ... БКП ( те ли командват ЕС или САЩ?!):  Запомнете всички нерализирани БКПейци: Газопроводът "Набуко" никога няма да бъде реализиран. Той е бил и ще се остане на хартия. И това го знаят всички професионално подготвени хора в нефто-газовата индустрия. Просто това е една игра, едно изкуствено противопоставяне на Русия и най-важното - проектът "Набуко" е един добър плацдарм за назначаване на писарушки и послушковци от така наречения "Европейски съюз" и така партийните централи на този съюз да могат да се отблагодаряват на своите роболепни блюдолизци с високо платени постове и длъжности, свързани с "реализацията" на този смешен газов проект ЕДНО МЪРТВО РОДЕНО ДЕТЕ, проект, който вече повече от 10 години е на хартия!....и така ще си остане ЗАВИНАГИ!!!  (та няма как по трасето му да тръгне "Южен поток"  )
Уважаеми нереализирани БКПейци,
1. Русия никога не си чупи главата. Тя счупва глави, особено на тапунгери и на кречатала, безумци и еднодневни самозванци;
2. Русия не може да бъде изчислявана на базата на икономически формули и особено на пазарно-икономически трикове, идващи от американските учебници по икономика, написани от банкови аверисти и радетели на демокрация.

3. От всичките човешки грехове, неблагодарността и неоправданото слабоумие са едни от най-големите. Това рано или късно по някакъв начин се наказва. За съжаление, това като че ли е много валидно за жалката ни държавица - най-бедната, най-окаяната и най-безпътната страна в Европа. Държава пълна с хора, лутащи се от едната крайност към другата вече повече от 135 години.

СИЛАТА НА МЕДИИТЕ: КАК НИ ИНФОРМИРАТ:

„Сега ни връхлетя криза с  име - газова. Но не и с нова същност.

Защото в основата и е същия виновник. Не, виновникът за проявата на газовата криза в България не е външен, както се опитаха да ни внушат първоначално от правилеството, не е нито Русия, още повече пък Украйна.“  

И ОЩЕ Е Е: Прогледнахме за истината. Грозната. Че сме на дъното. Че сме зарити там от множество геополитически и икономически интереси. Че сме управлявани от безпринципно и двулично правителство, едновременно искащо да ползва благата на демократичното общество, но не може да скъса с крепостничеството на матушка Русия.

а иначе "съединението прави силата" 

  но не и съединаванети ни с чужди сили срещу Русия и  най вече срещу българските интереси ...


 






Гласувай:
14



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14206973
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68272
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031