Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2007 23:49 - Специфична програма "Наказателно правосъдие"
Автор: tangram Категория: Бизнес   
Прочетен: 1046 Коментари: 0 Гласове:
0



Специфична програма: Наказателно правосъдие

Специфичната програма "Наказателно правосъдие" e част от Рамкова програма: Основни права и справедливост, която е част от Обща програма "Сигурност и защита на свободите" на Главна дирекция "Правосъдие, свобода и сигурност" на ЕК

Описание:

Целта на тази програма е да промотира съдебно сътрудничество с оглед допринасяне създаването на Европейска зона на справедливост в наказателните дела, основана на взаимно зачитане и доверие, която да промотира съвместимостта на съществуващите правила в страните-членки.

В допълнение, програмата ще има за цел да подобри контактите и обмена на информация между юридическите, съдебни и административни власти, както и да насърчи тренинга на членове на съдебната власт и да подобри взаимното доверие с оглед на защита на правата на жертви и обвиняеми.

Видове проекти
Програмата ще предостави финансова помощ чрез покани за предложения и оперативни грантове за проекти с европейско измерение, инициирани и управлявани от Комисията. Тези проекти могат да бъдат трансгранични и/или национални и ще се осъществяват от организации в страните-членки. Ще се субсидират и дейности на неправителствени организации (НПО) или други юридически лица, преследващи целите на общоевропейския интерес (включително оперативни субсиди и целящи да съфинансират разходи свързани с постоянната работна програма на Европейската мрежа за съдебен тренинг).

Кой може да участва:

Програмата е предназначена, но не ограничена до участието на прависти, представители на организации, защитаващи жертви, други професионалисти участващи в дейностите на съдебната власт, както и националните власти и гражданите на Съюза като цяло. Търговски организации могат да участват в програмата само в партньорство с държавни или нетърговски организации

Процедурата за финансиране на дейности ще включва механизми, подобни на тези в предходната програма AGIS, но с подобрена гъвкавост на условията относно броя на партьорите по даден проект и/или неговата продължителсност.

Бюджет: За периода 2007 – 2013 общият бюджет на програмата е 196,2 милиона евро

Активни покани:

В момента има три активни покани по програмата. Повече информация в рубрика "Конкурси"

Подробна информация на:

Интернет страницата на Главна дирекция "Правосъдие, свобода и сигурност" на ЕК.


Тагове:   Наказателно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tangram
Категория: Бизнес
Прочетен: 3375633
Постинги: 292
Коментари: 877
Гласове: 512
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930