Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2007 23:10 - Ограничена покана за предложения: Регионална подкрепа за ромите и маргинализираните групи в Западните Балкани
Автор: tangram Категория: Бизнес   
Прочетен: 1085 Коментари: 0 Гласове:
0



Европейската комисия обяви ограничена покана за предложения по програма CARDS. Поканата е за "Регионална подкрепа за ромите и маргинализираните групи в Западните Балкани, EuropeAid/125369/C/ACT/Multi "

Специфичните цели: да се предоставят на ромите и маргинализираните групи необходимите средства за достъп до работни места, социални услуги, училища и човешки права; да отстранят пречките, които спират достъпа на ромите и маргинализираните групи до основи права и защита; да се информират ромите и маргинализираните групи за ползите от признаването на техните права от националните власти.

Сектори/теми:

- Предоставяне на информация
- Правна помощ
- Укрепване на връзките между бенефициентите и местните власти
- Улесняване на гражданската регистрация

Видове мерки/действия:

- Информационни кампании сред ромското население и други маргинализирани групи, имащи за цел да информират за облагите, правата и задълженията свързани с въпросите на гражданската регистрация, основно в населените места.

- Информационни кампании относно правото на гражданска регистрация (свидетелсво за раждане, регистрация по местоживеене и др.), насочени към държавните институции на общинско ниво.

- Осигуряване на насочващи принципи относно процедурите, които трябва да бъдат спазвани според националното законодателство във всяка участваща страна

- Мерки улесняващи връзките между ромското население и общинските регистрационни служби

- Осигуряване на правна помощ и спомагателни мерки за придобиване на административни документи

- Следене на молбите за регистрация след като последните бъдат предадени на националните власти

Могат да кандидатстват: международни неправителствени организации, както и специализирани агенции, основани на базата на междуправителствени спогодби; Международният комитет на Червения кръст и Червения полумесец също се приемат за такива организации. Кандидатите трябва да притежават доказан опит в сферата на гражданската регистрация, в подпомагането на ромската и други маргинализирани групи, да са изградили регионални мрежи, партньорства и капацитет в западните Балкани.

Краен срок за приемане на концепции: 15 юни 2007 г.

Максимален/минимален грант: 1,000,000 EURна проект, който покрива от 65% до 80% от допустимите разходи.

Максимална продължителност на проектите: 18 месеца

Важно: Дейностите следва да се реализират в поне в три от следните държави: Албания, Босна и Херцеговина, БЮР Македония, Сърбия вкл. Косово, Хърватска и Черна гора.

За подробна информация:

Поканата: http://ec.europa.eu/europeaid/tender/data/d67/AOF76167.doc

Програма CARDS: http://ec.europa.eu/enlargement/financial_assistance/cards/index_en.htm

Dnevnik.bg



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tangram
Категория: Бизнес
Прочетен: 3372028
Постинги: 292
Коментари: 877
Гласове: 512
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930