Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2007 19:37 - В помощ на производителите
Автор: tangram Категория: Бизнес   
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове:
0Какви видове квоти съществуват?

• Националната млечна квота се разделя на национална млечна квота за доставки и национална млечна квота за директни продажби.

Какво е индивидуална млечна квота?

• Квотата представлява разпределеното на всеки производител индивидуално референтно количество краве мляко, което той може да изнесе на пазара, без да дължи налог (вноска), изме-рено в килограми. Тя може да бъде квота за доставки или квота за директни продажби.

Дешифрирайте понятието „индивидуална млечна квота за доставки”.

Количеството сурово (необработено) краве мляко, измерено в килограми, което един производител предоставя на одобрен изкупвач, с който има сключен договор. Общият размер на националната квота за доставки е 722 млн. кг с национална референтна масленост 39,10г/кг.

Що е то национална референтна масленост?

• Това е средно претеглената стойност на индивидуалните референтни маслености на всички производители с квоти за доставки. Маслеността е характеристика само на квотата за доставки.

А индивидуална референтна масленост?

• Това е маслеността, определена при първоначалното разпределение на квотата за доставки и която впоследствие може да се променя, при извършване на трансфери и преобразувания на индивидуални референтни количества.

Какво е масленост на доставките?

• Това е маслеността на суровото мляко предадено на изкупвачите от производителите. Средногодишната стойност на тази масленост се съпоставя с индивидуалната референтна масленост, за да се извършат необходимите преизчисления и корекции на реално доставените ко-личества и да се съпоставят с индивидуалната референтна квота за доставки.

Какво е индивидуална квота за директни продажби?

• Количеството краве мляко и млечни продукти, измерено в килограми, което един производител предлага на пазара директно на крайния потребител. Общият размер на квотата за страната е 257 млн. кг. Квотата за директни продажби няма референтна масленост.

Какво е съотношението литър – килограм краве мляко?

• 1 литър = 1.029 килограма.

Кое мляко е част от квотата?

• Квотната система покрива само кравето мляко и всички продукти от краве мляко, които напускат фермата, възмездно или безвъзмездно, независимо дали са били платени или не. Продуктите, които са част от квотата, могат да бъдат течно мляко, масло, сирене, кисело мляко, сметана и т.н. Унищоженото мляко във фермата (мляко обработено с антибиотици, например) не е част от квотата (чл.6(ЕО) №595/2004).

FARMER.bgГласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tangram
Категория: Бизнес
Прочетен: 2520431
Постинги: 292
Коментари: 876
Гласове: 512
Архив
Календар
«  Септември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930