Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2007 21:47 - Покана за предложения - Симулационни учения по гражданска защита
Автор: tangram Категория: Бизнес   
Прочетен: 780 Коментари: 0 Гласове:
0Отдел "Гражданска защита" на Генерална дирекция "Околна среда" на Европейската комисия отправя покана за представяне на предложения с цел определянето на симулационни учения по гражданска защита, които могат да се ползват от финансова подкрепа по финансов инструмент за гражданска защита, както и по механизъма на Общността за поощряване на засиленото сътрудничество в рамките на спасителните операции в областта на гражданската защита. Тази финансова подкрепа ще бъде под формата на отпуснати безвъзмездни средства (грантове).

Общ бюджет: 5,000,000 EUR

Максимален размер на субсидията: 500 000 EUR на проект, който покрива до 75% от допустимите разходи.

Какви проекти ще се финансират: 

Симулационните упражнения организирани на ниво Общност, служещи като полеви тестове целящи да установят общо разбиране на съдействието в сферата на интервенциите за защита на гражданското население, както и ускоряващи времето за реагиране при големи бедствия.  Тези упражнения трябва да осигуряват възможност за обучение на участниците в механизма за гражданска защита на ЕС, както и да подобряват операционното съдействие помежду им. По време на симулационните упражнения могат да бъдат изпитвани и упражнявани действия при непредвидени събития, процедури за вземане на решения, комуникации, обществено информиране и нови политически механизми. Това се прави с цел обществеността да бъде по-добре подготвена при подобни събития в реалния живот.

Действията които ще се финансират по тази покана са

Пълномащабни упражнения по гражданска защита с участие на команден център
Упражнения за команден център

Цели на поканата:

Сценарият и провеждането на симулацията трябва да отговарят на следните цели. Проектите трябва да:

- утвърждават и подобряват процедури, да установявят общо разбиране на съдействието в сферата на интервенциите за защита на гражданското население, както и да ускоряват реагирането при големи бедствия.

- осигуряват възможност за обучение на участниците в механизма за гражданска защита на ЕС.

- увеличат операционното съдействие на властите на страните-участнички, другите участници, както и да тестват съвместимостта на радио системи и други налични интервенционни средства.

- изпитат координацията на съдействието на ЕС в сферата на гражданската защита.

- изпитат съществуващите системи и процедури за ранно предупреждаване както и да  информират обществеността за спешните мерки, които трябва да бъдат предприети

- изпитат интервенцията на координационния екип на ЕС изпратен от ЕК.

- изпитат получаването на помощ от ЕС и разпределянето на различни задачи в координация с ЛАУБ (LEMA) (Локална Агенция за Управление при Бедствия) (Local Emergency Management Agency) и локалния операционен и координационен център.

Бенефициенти: Могат да кандидатстват всякакви юридически лица - публични или частни, в това число: обществени организации, администрации, международни организации, университети, НПО, частни фирми и др., стига проектът да не генерира печалба. Не се допускат физически лица. Кандидатите могат да бъдат от страните членки, страните от EFTA/EEA, страните кандидат-членки, ако са подписали Меморандум за разбирателство. Проектите следва да се изпълняват от организации от две държави.

Краен срок: 1 август 2007 г.


Кандидатстване: преди да подадат предложението си в Комисията, кандидатите са длъжни да информират националния компетентен орган отговарящ за въпросите на гражданска защита. За България това са:
Министерство на държавната политика при бедствия и аварии
пл. "Света Неделя" 6, София 1000, България
Главна дирекция "Национална служба "Гражданска защита"
 
ул."Никола Габровски" N30, София 1172, България

За повече информация:
Подробности за съответните области, видът и съдържанието на тези действия, както и условията за финансиране са изложени в ръководството за кандидатстване за субсидии, което съдържа също така и подробни указания относно мястото и времето за подаване на предложенията. Ръководството, както и необходимите апликационни форми (формуляри за кандидатстване) за субсидии могат да бъдат изтеглени от Интернет страницата Europa, на следния

Адрес: 
http://europa.eu.int/comm/environment/funding/intro_en.htm

Поканата на български:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/bg/oj/2007/c_094/c_09420070428bg01160116.pdf


Dnevnik.bgГласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tangram
Категория: Бизнес
Прочетен: 2459601
Постинги: 292
Коментари: 876
Гласове: 512
Архив
Календар
«  Март, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031