Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2007 00:28 - Наготово нищо няма да дойде
Автор: tangram Категория: Бизнес   
Прочетен: 1072 Коментари: 0 Гласове:
0



По-голямата част от проектите, по които работим, са на идейно ниво и те са записани в стратегията за развитие на общината. Един от тях е по приоритетна ос 3 - "Устойчиво развитие на туризма". Проектът е на работна фаза и засяга Малешевската планина. С него смятаме да кандидатстваме за финансиране за изграждане на център, който да бъде за младите хора и да бъде в сърцето на планината. Това е проект с трансграничен ефект и с надобщинско значение, тъй като в него ще бъде включена и съседната община Берово в Република Македония. С общия си проект искаме да покажем природните богатства на Малешевска планина. Там има изключително атрактивен природен резерват - "Соколата" до село Игралище. Проектът ще обхване и защитената местност Зандана над Илинденци, както и културно-историческото наследство в региона от късния неолит до Възраждането.

Имаме и други проекти, които са свързани с алтернативните форми на туризъм. С тях искаме да се подкрепят местните общности, не само местните власти. Идеята на оперативната програма "Регионално развитие" е да се даде възможност да се развият проекти, които да допринесат за популяризиране на природното и културно-историческото нас­ледство на населените места. Задължително е тези проекти като краен продукт да се ползват за добър вариант за подобряване на благосъстоянието на хората. Това е изключително важно и трябва да се работи в тази посока. Наготово нищо няма да дойде. Парите по оперативните прог­рами ги има, но някой трябва да ги спечели с разработването на добри проекти. Сега е моментът - тази година, когато трябва да се защитят проектите, които ще бъдат изпълнявани следващата и по-следващата година. Ако пропилеем това време заради факта, че сме в изборна година, това означава, че ще имаме неусвояване на средства от европейските фондове и ще отчетем две загубени години.

Към МРРБ сме подготвили искане за съдействие да бъдат разработени технически проекти за обществената инфраструктура - водопровод, канализация и пречиствателни станции. Те са по други оси на оперативната програма и се радваме, че имаме подкрепата на хората от дирекция "Програмиране на регионалното развитие" на МРРБ, които се занимават с оперативната програма "Регионално развитие".

Валентин Чиликов, кмет на Струмяни
в. Капитал


Тагове:   наготово,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tangram
Категория: Бизнес
Прочетен: 3375176
Постинги: 292
Коментари: 877
Гласове: 512
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930