Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2007 14:46 - За еврофондовете ще се кандидатства с платени данъци
Автор: tangram Категория: Бизнес   
Прочетен: 1000 Коментари: 0 Гласове:
0



Следващата седмица Министерският съвет ще одобри апликационните форми, които ще се попълват за кандидатстване за финансиране от европейските фондове. Това съобщи в понеделник в Пловдив премиерът Сергей Станишев, който участва в първата среща от информационната кампания на кабинета.

Апликационните форми са основният документ, който трябва да бъде попълнен от всяка компания, община или неправителствена организация, която кандидатства с проект. Документът за инфраструктурните проекти например ще съдържа информация за проекта, резултатите от предпроектните проучвания, график за изпълнението, анализ на разходите - приходи и финансов план-обосновка за необходимата инвестиция, съобщи Боряна Пенчева, шеф на дирекция "Управление на средствата от ЕС" към финансовото министерство. Кандидатът трябва да представи още оценка за въздействието върху околната среда, съвместимост със законодателството и политиките на ЕС и одобрение от съответната национална институция. По предложение на министъра на финансите Пламен Орешарски е било записано и задължението да се представи удостоверение за платени данъци.

От 2007 до 2013 г. България трябва да получи над 11 млрд. евро от ЕС. От тях 7 млрд. са разпределени в седемте оперативни програми, а 4 млрд. са предназначени за развитие на селските райони и директни субсидии за селскостопанските производители.

Премиерът и министри призоваха в понеделник присъстващите на срещата над 300 представители на общините, бизнеса и неправителствени организации от Пловдивско за активност при усвояването на парите от ЕС. "Ако усвоим всички средства, бихме изпълнили около 70% от ангажиментите си към ЕС", заяви министърът на околната среда Джевдет Чакъров. Като приоритетни проекти за финансиране от еврофондовете той посочи изграждането на пречиствателни станции по морето и депа за отпадъци. Министър Орешарски съобщи, че през юни се очаква Европейската комисия да одобри оперативните програми. Министърът на икономиката Румен Овчаров посочи, че ще се изгради консултантска мрежа за подготовка на проекти.

Въпреки призивите на премиера за активност на бизнеса и общините никой от присъстващите в понеделник не зададе въпрос. В неофициалните коментари представители на компании се радваха, че знаят всичко и не са ги изненадали с нови изисквания.

Източник: ДНЕВНИК


Тагове:   кандидатства,   данъци,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tangram
Категория: Бизнес
Прочетен: 3371870
Постинги: 292
Коментари: 877
Гласове: 512
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930